Edderkoppnettet du kanskje lever i uten å vite det..


Hvor mange mennesker tror du har bestilt seg time hos psykolog og kommet dit og frykta at de har et problem, at de har en psykisk diagnose av noe slag. For så å ha "sjekket" ut derfra med de beste skussmål? Det er ganske mange.


Og hvor mange har havnet der fordi de har eller har hatt en ektefelle/venn kollega etc som ved bruk av hersketeknikker over flere år forteller at man er en dårlig person og at det er dem som har personlige problemer og trenger hjelp? Altfor mange..


De har mistet seg selv. Begynt å tvile. Tvile på seg selv. Etter stadige setninger som: Dine forslag er ikke interessante. Du betyr ikke noe. Ingen liker deg. Du er dum. Du er barnslig med dine murer. Du burde gå til psykolog, så følsom som du er. Du overreagerer, det er ikke normalt, du kan ikke være normal som ikke tåler såpass. Det er du som er vanskelig, du er dramaqueen, osv.


Til slutt begynner man selvsagt å tvile på seg sjøl. Det er naturlig det. Du begynner å tro på alt dette du stadig får slengt i trynet. Uansett hvor sterk du var før du møtte en sånn personlighet så vil du til slutt vakle. 


Jeg har møtt et par tre sånne typer.. Dessverre på en måte. Og bra på en måte. Jeg lærte mye om mine egne grenser. Og om varsellamper... Jeg har møtt begge kjønn av denne typen mennesker.. Jeg vet ikke hvilket kjønn som er verst jeg.. Nesten så den kvinnelige var verst.. Årevis med hat og ryktespredning i kattemiljøet og still going strong.. Men den mannlige gikk hardest inn på meg fordi der var følelser involvert..man blir lurt, utsatt for skuespill og resultatet er at de som ikke har bodd bak husets fire vegger, tror han er perfekt og jeg den som er kokko. For det er hans versjon. På en eller annen finurlig måte mener enkelte at hans versjon er til å stole på. 


Så hvordan vet man at man har med en slik personlighet å gjøre? Vel..Det første du kan gjøre er å google litt. Hvis du googler de 3 kjennetegna som en psykopat bruker så finn du ut at disse punkta er: 


1) å forvirre partneren/vennen sin, med å gi små stikk som du ikke helt vet hva betyr, om det er vondt ment eller humor eller hva..du begynner å tvile på deg selv. 

2) isolere partneren på et vis, enten ved bruk av nedlatende ord og kritikk sånn at man velger å holde seg inne selv, eller ved at de gir trusler og hinter på sådant, slik at man ikke tør annet. 

3) og sist men ikke minst, de tar monopol på sannheten. Dvs, de former og bestemmer sannheten. Uansett hva du føler. De bestemmer hva som skal være historien utad, hva de vil folk skal tro og de er jævlig dyktig på det! Høres dette kjent ut?


Veldig ofte starter forholdet med sånne folk heilt fantastisk. Personen er bare overveldende trivelig. De er kjærlige. De gir masse ros. De har masse empati. De er nærmest perfekte. Men så..etter et halvår eller aller helst et år, så begynner det å skje ting. Når det har gått et år så snur de spillet. 


De blir mindre og mindre takknemlig. De beskylder deg for ting helt uten rot i virkeligheten. De slutter å vise empati. Du blir stadig gående å forsøke å blidgjøre personen. Gjør han eller henne til lags. Sånn for å få inn litt hygge eller glede. Eller for å få et smil. Men du sliter deg ut på det. De finner noe å klage på alikevel. Og de stiller krav på krav. Og så har du klassikeren. De sier aldri unnskyld! Aldri. De legger alt på deg. De gjør aldri feil. Men alle andre gjør. Hele verdenen har feil. 


Om du forteller om svakheter eller sårbare ting til din partner eller venn/venninne som er psykopat, så vil vedkommende lagre dette. De vil der og da gi deg sympati ja, men de lagrer det du forteller til bruk ved en senere anledning. Til å trykke deg ned med det. Det kan jeg garantere deg. Og vi snakker nå kontroll. Dette er for å kontrollere deg. Så du gjør slik psykopaten ønsker. Og om du her tenker at dette høres kjent ut så kan jeg bare si en ting.


Å gå til terapi, kan du bare glømme. Det vil gjøre alt MYE verre. For sånne personer manipulerer terapeuten også. De er skitdyktige. Og de lærer seg bare bedre å være psykopat gjennom terapi, for de sug til seg alt fra terapeuten for å bruke det til egen vinning. De manipulerer ALLE rundt seg. De har full kontroll! Alle i kretsen til psykopaten vil tro det er du som er problemet. De vil tro psykopaten er snilleste mannen eller dama. Oh så hyggelig det mennesket er. Stakkars dame/mann som måtte oppleve deg.. Slik er det.. En psykopat kan faktisk ikke helbredes.. 


De kan foreksempel kjøre deg så langt ned at du tenker destruktive tanker. Dette vil de så bruke mot deg og fortelle andre folk om. De vil fortelle at du er slik og sånn og svak og gud vet hva. For å få sympati for parforholdet. Psykopaten kan foreksempel gjøre historien slik at den fremstår som en velgjører med det store hjertet som tar seg av deg...holder ut med deg, enda så ustabil du er... De er nådeløse. Om du er i en situasjon der du har mistet noen nære, eller har kreft eller er nede for telling på annet vis så kan du være sikker på at du vil bli utnyttet 200 % alikevel, dersom du har en psykopat i nærheten. De eier ikke samvittighet. En annen ting er at de lyver med slik overbevisning at de hadde kunne vunnet Oscar tvert. De er lystløgnere. Og de lyver om alt. Både om seg selv og om alle andre. 


Du finner de i arbeidslivet som kollega, du finner de i din egen partner, i venner, i familier, i hobbymiljøer, blant foreldre av skolebarna, you name it. Og det er bare å gi opp kampen og komme seg unna først som sist. Ta bagen din og dra! Blokker og slett og kom deg unna. Det er det eneste som funker. For å ta opp kampen mot en psykopat er som å puste på Goliat og tro at han stuper. De ELSKER konflikter. Og de har plenty energi til det bruket. De gir aldri opp. De gir ikke opp om du ligg der i søla og gulper en gang. Ikke prøv å analyser psykopaten heller. Ikke prøv å forstå. Ikke tro på unnskyldningene de kommer med om en fortid som dårlig behandlet osv . Du kan aldri klare å forstå en psykopat. 


Det eneste du kan gjøre er å finne ut av hva du vil akseptere av behandling. Har du det bra i forholdet? Får en sånn person deg til å stråle i hverdagen? Gir en sånn person deg oppmuntrende ord? Føler du deg elsket og trygg? Kan du si hva du mener og føler ? Ikke? Pakk bagen og dra! Sier personen at det er helt normalt å være slik eller sånn mot hverandre? At det er normalt å prate hverandre ned? Krangle? Sier personen at du skal være takknemlig for å ha han eller henne? At du aldri vil finne deg noen bedre? Da bør alarmklokkene ringe! Det er ikke bra å holde ut pga foreksempel felles barn. Barna vil lide for de vil se samspillet mellom dere. Og de vil utvikle et dysfunksjonellt forhold til nære relasjoner sjøl i voksen alder. Husk. Du er ikke alene. Vi har alle møtt en sånn. Noen har mer erfaring enn andre dessverre. Men det er bra på den måten at vi kan gi gode råd. Vi kan forstå. Vi kan trøste. Vi kan gi spark i ræva. Vi kan hjelpe å fjerne skylokket forran øynene dine. Hjelpe deg å se. For vi har vært der. Snakk om det. 

Det hjelper ❤❤❤


Maktmennesker. Narcissister. Psykopater. Sosiopater. Skikkelig skumle folk.. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Det vakre i døden

Bruk magefølelsen...

Livets eksamen har lurespørsmål..